Актуално

Проф. Таня Йосифова, председател на Арбитражния съд към БСК взе участие в Digital4Varna

Тема на презентацията "Правни аспекти на SEO и Насоки на Европейската комисия"

Прочети още

Проф. Таня Йосифова за последните изменения в потребителското право

Проф. Таня Йосифова, адвокат, експерт по гражданско и трудово право, преподавател в няколко университета, вкл. и в МВР, председател на Арбитражен съд при БСК, коментира в предаването "Законът и Темида".

Прочети още

Арбитражният съд при БСК осигурява ефективно, модерно и достъпно правораздаване

Таня Йосифова е професор по Гражданско и семейно право в Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство. Член е на Софийската адвокатска колегия. Има над 20 години юридически стаж. Автор е на три монографии в областта на гражданското и търговското право – „Мнимо представителство“, „Комисионният договор“ и „Действие на договора спрямо лицата“. От 2008 г. до момента е арбитър в Арбитражния съд на Българската стопанска камара. Била е лектор в множество обучения по право на информационните технологии и правни аспекти на електронната търговия, както и преподавател по Интернет право в магистърска програма по „Дигитален маркетинг“ в УНСС, преподавател по краткосрочни курсове и специализации по Интернет право в Института за следдипломна квалификация в УНСС. Специализирала е през 2007 г. в Бизнес училището в Орхус, Дания; през 2003-2004 г. - в Юридическия факултет на Университета в Берген, Норвегия, след спечелен конкурс и стипендия от Министерство на образованието и науката, а през 2005 г. Участва в Лятното училище по Сравнително право в Университета в Залцбург, Австрия.

Прочети още

Онлайн арбитраж и медиация – особености и специфика

Онлайн арбитраж и медиацияОсобености и специфика? Какви казуси и дела подлежат на онлайн арбитраж и медиация? Плюсове и минуси. Бързи, достъпни и ефективни – бъдещето на арбитража и медиацията като способи за извънсъдебни споразумения?

Проф. Таня Йосифова, експерт по гражданско и търговско право, председател на Арбитражния съд при Българска стопанска камара, консултант на предаването "Законът и Темида", коментира темата.

Прочети още

Арбитражен съд при БСК

"Сложно е да се определи нищожността и незначителността на нещата, да се даде правило за човешките задължения, защото понякога неподдаващи се на предписания външни влияния, странични хора, обстоятелства, случайности, неотменими изисквания на самата обстановка господстват, царуват над тези задължения, управляват ги като кормчия кораб, правят ги ту обясними, ту необясними, ту определими, ту неопределими."
Теофраст

Контакти

  • Чаталджа 76, ет. 1, София

  • arbiter@bia-bg.com

  • +3592 932 09 17, +359 988 961 100

© 2020 Арбитражен съд при БСК. All rights reserved | Общи условия за ползване | Design by BIA